MYSKVÄLL MED NO


Stella är på avslutning med netball-laget, Karin på middag med en kompis och Andrew är på Rugby så det är jag och Noah hemma ikväll. Har ätit middag, festat lite med glass och nu är det tv-time fram till läggdags. Han är så söt min lilla No :) <3

REGNAR

Här nere jublar just nu alla Australiensare. Regn är någonting man ska vara glad över här. Fast jag kan ju inte påstå att detta har smittat av sig på mig. Visst, det är mysigt att höra hur det smattrar på taket på natten, men det är väl så långt som jag är villig att stäcka mig när det kommer till glädje för regn. Det är ju så otroligt tråkigt. Det är grått, det är kallt, det är blött. Så nu har det regnat precis hela natten och nu är klockan snart är 11 så regnar det fortfarande och som det såg ut på väderprognosen så ska det regna ännu häftigare framåt eftermiddagen. Dvs, ingen operation bli brun idag inte. Får läsa bok inne ist, snart klar med den första om klanen Otori.

KVÄLL IGEN

Måste ju faktiskt erkänna att dagarna går ganska så fort ändå. Det är ju redan dags för sängen, vilket är jätteskönt för jag är supertrött. Karin kom hem förut och frågade om mina krämpor och jag berättade om min värk i axlarna och tyckte att det var lite småpinsamt tills jag såg Karins förvånade uttryck och hörde henne säga "DU MED? Det är där jag har mest träningsvärk. Hur fan har vi sprungit egentligen?" haha! Kändes skönt att höra att man inte var den enda men krämpor på ovanliga ställen.
Men nu funderar jag på att sova. Ni där hemma har ju knappt kommit hem från skola/jobbet ännu och jag är för trött för att sitta och vänta uppe på någon att prata med. Så jag säger godnatt!
GODNATT :)


FANTASIBRIST/HÄNDELSEBRIST


I brist på händelser och fantasi så lägger jag upp ännu en bild på papegojor. Dessa satt på uppfarten till huset här om dagen. Ingen höjarbild men iaf.

ÖMM? JA LITE KANSKE..

Om man inte är ömm efter 12km så vore det ju lite konstigt faktiskt. Mest ömm mellan skulderbladen och axlarna dock. (?) Hur det gick till har jag inte en susning om. Var väl spänd helt enkelt. Morgondagen kommer nog att vara värre. Men nu sitter jag iaf och äter frukost efter att ha lämnat barnen på skolan. Frukost kan ju vara någonting av det godaste som finns. Och skönt är det också att äta frukost, iaf när man inte har bråttom till någonting. Så nu tänker jag njuta av frukosten en stund och sedan lägga mig och läsa. Får se om jag tar en promenad idag för att försöka värma upp musklerna en aning.


TIRED, SO TIRED

Oj oj oj vad länge sedan det var jag var så här trött. Enda sedan vi kom hem från city to surf har jag gått och hållt mig från att ta en tupplur för att kunna sova gott i natt och nu är klockan är strax efter åtta så kan jag inte hålla ut längre. Känner mig nästan lite övertrött t.o.m. Satt och kollade på ett avsnitt av How I met your mother alldeles nyss och satt och skrattade högt för mig själv.. när det var slut tänkte jag att det bnog vara lika bra att gå och lägga sig. Det är ju måndag imorgon vilket som ni nu redan vet vid det är laget betyder att jag lämnar barnen på skolan. Om jag kan komma upp ur sängen imorgon bitti dvs. De 12kilometerna kommer nog att ha satt sina spår i benen skulle jag tro. Men hur som helst så har dagen varit awsome. Fan vad jag är bra. Haha! Nej, skämt åsido, godnatt! <3


CITY TO SURF


12km är nu avklarade och vi sprang faktiskt nästan hela. Vi måste iaf ha sprungit elva. Stolt över mig själv då jag aldrig någonsin sprungit länge än 8km. Vi var klara på ca 1½ timme och det får man ju ändå vara stolt över. Känner redan att morgondagen inte kommer att bli rolig. Men nu är det gjort och fan vad bra det känns.
Vi har precis varit och käkat lunch och nu hade jag tänkt att lägga mig ute i solstolen ett tag. Somnar jag så blir jag inte förvånad.
Ikväll ska familjen på middag hos en familj lite längre bort på gatan. Fick följa med om jag ville men känner att jag hellre stannar hemma. Tänkte göra iordning en dipppåse och käka lite chips till kvällen. Låter som en plan tycker jag.
Pusss

DAGEN IDAG

Dagen idag har varit helt okej tycker jag. Det har varit jättefint väder så jag började dagen med att sola ca 2 två timmar. Sedan stack jag, Stella och Karin till Fremantle och köpte en helt ny sommargarderob till Stella. (kläder då, inte själva garderoben) Karin fick också med sig lite hem och även jag. Ett skärp. Haha! Har länge behövt ha ett bra skärp så nu slog jag till och köpte mig ett. Så vi strosade runt lite där, kollade på lite gatucirkus och sedan åkte vi hem. Barnen och Andrew fick för sig att ta ett första dopp i poolen (idioter) och jag stod med jeans och tjocktröja och kollade på. Kan inte varit varmare än 16 grader där i.
Till kvällen blev det film, Percy Jackson and the lightening thunder, vilken faktiskt var riktigt bra. Vitlöks och chilimarinerade räkor med bröd blev det till middag. Bra avslut på dagen. Nu är det alldeles snart dags för mig att sova för imorgon ska det kutas 12km. Heja mej!


JUST CAN'T WAIT

Trots att sommarvärmen börjar komma här nere så längtar jag verkligen efter hösten hemma. Jag vet att de flesta som läser det här troligtvis kommer att tycka att jag är dum i huvudet och jag är lite förvånad över mig själv också. Sommaren är ju verkligen min årstid eftersom att kyla inte riktigt är min grej men nu längtar jag efter att handla nya höstkläder. Tjocka stickade tröjor, stickade halsdukar, rutiga skjortor, tjocka stickade strumpbyxor, höstskor, stora t-shirts/tunikor.
Längtar efter att få sitta i vardagsrummet hemma, tända ljus, framför en brasa och spela kort med familjen.
Krypa upp i mitt hörn i soffan framför tvn och kolla på AFV och höra pappa och mamma tjuta av skratt nerifrån köket. 
Gå med Hanna och Calle till konsum en kvart innan de stänger för att köpa lemoncurd-glass från sia.
Ligga i min säng, i mitt rum, under mitt termotäcke och inte kunna sträcka ut en fot utanför täcket utan att frysa.
Åka med familjen till mormor och morfar och äta kalkon, potatis, gräddsås och kokta grönsaker och sedan fruktsallad med grädde och glass till efterrätt.
Myskvällar med mina bästa vänner med bakverk, godis och idol/melodifestivalen/film.
Sitta i soffan med datorn i knät och kolla på tv med Hanna i andra hörnet av soffan som gör samma sak.

Om fem veckor, om fem veckor :)


LÖRDAG


Bild: Vita kakaduor, tagen igår.

Sitter just nu och äter frukost. Vanlijyoghurt med all bran-flingor och banan. MUMS! Solen skiner ute och det vankas bli ca 23grader ute idag så jag tar fram min bok, sätter på mig ett par shorts och lägger mig ute i solen. Det är min plan för dagen. Att bli lite brun iaf.

OUT OF THE HOUSE

Finally har man kommit ut ur huset för en kväll. Middag och sedan ett glas vin på en pub/krog/bar, eller vad det nu var med Glenn. :) Engelskan gick super (för att vara mig) och jag pratade på ganska bra tycker jag själv tills dess att en av Glenns kompisar kom och gjorde oss sällskap. Då tog allting stopp. Men hur som helst så har jag haft en trevlig kväll.
Time to sleep, goodnight!


POOLPARTY






Idag fick Joe och Mel sin pool installerad och det var ett spektakel för hela grannskapen, mig och Karin och även Noah och Ollies skolklass. När poolen var på plats så firades detta med champagne! Klockan tolv kom vi dit och nu när klockan snart är fem så är vi hemma igen. Jättetrevlig eftermiddag.
Om några timmar blir det då middag med Glenn. Berättar väl om det senare när jag kommer hem, eller imorgon.


EN SVÄNG TILL FREMANTLE

Blev lite ändrade planer idag. När barnen kom hem från skolan åkte vi in till Fremantle och tog passfoton på barnen och skaffade dem nya sportskor. Fremantle är en jättemysig stad. Massa gamla fina byggnader. Noahs rugby slutade tydligen förra veckan (?) och Stella hade ont i foten så hon ville inte gå på sin hip hop idag så båda barnen blev alltså hemma. Fick i dom mat ganska tidigt vilket var skönt för att de båda var väldigt trötta.
Som jag skrev i förra inläggen så kom Joe hit på middag och det var trevligt som vanligt. Imorgon ska vi kolla på när de ska installera hennes familjs pool. haha, spännande spännande. Och imorgon kväll ska jag träffa Glenn. Middag blir det och sen får vi se vad vi hittar på.
Puss&Godnatt


BALANZEKORT?

Nu när jag kommer hem så känner jag för att börja träna på balanze igen och efterlyser nu ett balanzekort att ta över. Någon som har tröttnat på att träna och kan tänka sig låta mig ta över sitt? :)


26 AUGUSTI

Forfarande Augusti alltså, och jag som åker hem i oktober. Haha, aja. Än så länge idag har jag som vanligt inte gjort speciellt mycket. Tränat lite, läst bok i solen, börjat skriva personligt brev till jobbansökan, plockat lite på rummet o.s.v. Funderar på att gå och göra lite lunch, men jag är inte hungrig så då känns det ju inte som att det behövs. Barnen kommer hem om en timme, blir hemma en timme ungefär, sticker iväg till träningar i en timme och sedan blir det att jobba lite i en timme ungefär. Haha. Joe kommer hit på middag ikväll så det blir nog trevligt.
Nu så får jag väl.. läsa lite till kanske :)

WAKA WAKA

Sitter i köket och väntar på tvätten och har Shakira på hög volym. I princip klar med städningen, två sängar att bädda och sedan lite plock på mitt egna rum. Kanske hinner med en dusch också innan barnen ska hämtas. Vi ska göra Lemon curd idag med en massa citroner som karin fick från en kompis som hade överfullt på sitt träd. Ska bli spännande  och se hur det går :)

LILLA NO <3

Idag fick barnen veta att jag snart skulle åka hem. Det hela blev ganska odramatiskt. Stella tappade hakan och frågade varför hon inte hade fått veta någonting, och man såg på henne att hon tyckte att det var tråkigt. Lilla nois såg man verkligen på att han blev ledsen. Inga tårar eller så, utan bara otroligt ledsen. Han sprang fram till mig och hoppade upp i mitt knä och sa "Jag äälskar dig, du får inte åka!" Och så kramade han mig jättehårt. Den pojken kan vara den sötaste sjuåringen i hela världen och herregud vad jag kommer att sakna honom. Kommer att bli jobbigt att säga hejdå till mina små skruttisar.


ÄNDRADE PLANER

Stryker Shutter Island från listan och läser bok ist. Mentalsjuka människor kan vara någonting av det läskigaste jag vet.. Stängde av efter 40 minuter. :P

DAGENS TO DO

-Titta på Shutter Island
- Läsa bok
-Laga mat och ta hand om barnen efter klockan 5

SEX VECKOR

Jag har bestämt mig och en hemresa är bokad. Måste säga att själen, hjärtat och hjärnan känns otroligt mycket lättare och hela jag ler. Självklart så känns det ju tråkigt att det skulle behöva bli såhär, det var ju ingenting jag ville eller hade planerat, men det känns verkligen rätt. 3e Oktober lyfter planet här i från Perth och jag kan knappt vänta. Satt och kollade på HMs hemsida  tidigare idag och klickade hem höstkläder för en tusenlapp som kommer i slutet av oktober. Tycker det ska bli riktigt skönt med en höst hemma, och jag vet att det låter som att jag har fått en knäpp eller något men herregud vad man inte uppskattar saker tillräckligt när det har blivit ens vardag.

De här sex veckorna som är kvar nu ska jag iaf försöka ta vara på så gott jag kan. Är hur glad som helst att jag åkte hit och träffade familjen Masters. Att jag åkte hit och stärkte mitt självförtroende en bra bit, för det var någonting som jag verkligen behövde.
Bloggen kommer att fortsätta dessa sex veckor ut och jag lovar att inläggen kommer att vara i mer positiv anda än vad de har varit tidigare.
Vi ses snart!


UPPTINAD

Nu äntligen efter en sisodär tre timmar så känner jag mig upptinad och pigg igen. Krävdes en tupplur under filt på ungefär en timme, en stor kopp te och en varm dusch. Tror att jag ska ta coh läsa en stund innan det är dags för middag, och ikväll blir det tidigt i säng för imorgon är det måndag igen.

KALLT SÅ KALLT

Nyss hemkommen från stranden och ligger nu i sängen och försöker tina upp. Galet vad det är kallt. Det blåste rejält vid havet vilket gjorde det svinkallt. Men annars så lyser solen från klarblå himmel. Ska ta och läsa en stund hade jag tänkt, kanske ta en liten nap också. Annars så tror jag inte att det kommer hända så mycket mer idag.

SUSHI <3

Tror att jag har hittat min nya absoluta favoriträtt! Sushirullar med kyckling majonäs och gurka, lätt en middag jag skulle kunna ha nästan varje kväll! Varför har ingen öppnat ett sushiställe i  strängnäs?

ÅNEJ :(

Molnen börjar komma in.. Ser ut att kunna bli regn t.o.m. Får lägga mig på rummet och läsa ist och fortsätta vara blekfis. :)

GODMORGON

Helt galet hur skönt det är att sova, men nu har jag pallrat mig upp ur sängen och har t.o.m ätit frukost. Blev jättemätt vilket är konstigt eftersom att jag brukar äta lika mycket varje morgon(?). Kanske fortfarande är mätt sedan middagen igår, vilket inte skulle vara så konstigt isf. Joe var här på middag och det blev marinerade räkor med nån chiliröra tilloch chokladtårta till efterrätt. Karin klagade på att det var lite mat..(innan vi började äta alltså)

Idag lyser solen och jag hade tänkt att sätta mig ute i en av solstolarna och börja på den nya bokserien som mamma och pappa skickade ner. Kille har redan slagit sig ner i den ena och det ser riktigt skönt ut där ute så det är ävl lika bra att gå ut. Man kanske t.o.m kan få lite färg i ansiktet idag?

ÄNTLIGEN!



JAG ÄLSKAR ER! <3

INTERNETF*N

Förstår inte varför wifi bara lägger av helt plötsligt och det är det ingen annan här hemma som förstår heller. Under ca 5 timmar gick det inte att ansluta. Låter kanske inte så mycket tycker ni men vad gör man utan internet?
Nu fungerar det igen iaf, sådär lagom tills man ska lägga sig och sova. Aa, eller nästan iaf. :)



VÄNTAR OCH VÄNTAR

Klcokan är nu två och fortfarande inget paket i sikte. Börjar tro att det inte kommer idag heller.. Men jag hoppas!

KRABBPLOCKNINGEN



Bilder från krabbplockningen i lördags


18 AUGUSTI

Har precis krypit ner i min varma säng och det ska bli sååå skönt att sova snart. Dagen har gått relativt fort måste jag ändå säga. Städningen gick väldigt smidigt, vilket var skönt. Sen att barnen har drivit mig till vansinne idag är ju en annan femma. De fick gå och borsta tänderna redan vid halv sju och de var i säng klockan sju. Orkade inte med dom längre helt enkelt.
Lisa kom hit på middag och det var väldigt trevligt. Även hon är jätterolig. (visst låter det kul att hänga med 40åringar? Men de är roliga (: ) Och maten var helt underbar, och vi kom t.o.m ihåg efterrätten den här gången. Maräng med grädd(ich) och jordgubb/kiwi/passionsfrukts "fruktsallad", haha! Heaven on a plate. Passionsfrukt kan ju vara någonting av det bästa som finns.

Inget paket idag tyvärr, vilket betyder att det troligtvis kommer imorgon. (fingers crossed)

Godnatt! :)


GUESS WHAT?

Jag har städat :) haha, det är ju onsdag idag igen. Så nu har jag städat klart och tagit en dusch och nu sitter jag i köket med hög musik och äter lite lunch. Ska ta och fixa mina naglar sen hade jag tänkt. Målade dom här om dagen och det har redan börjat skavts(?) bort. Ser inte toppensnyggt ut direkt. Barnen ska jag hämta om lite mer än en timme och ikväll får vi middagsbesök av Lisa, en vän till Karin och Andrew.

KAN BLI EN LÅNG DAG

Än så länge har jag lyckats med vad jag skrev i förra inlägget. Har legat/varit här på mitt rum, lite vid datorn, skrivit brev, plockat ordning på lite kläder, lagt undan lite pengar kollat igenom visumpapper, försäkringar, biljett (för att jag inte hade något att göra), försökt ladda ner film o.s.v. Funderar på att ta en liten nap för att få tiden att gå och för att det skulle vara ganska skönt också.
Ikväll kommer Pam och Harry hit och sover och ikväll vankas det också storm. Antar alltså att jag har en sömnlös natt framför mig, men vad gör det? Jag ska ju bara städa imorgon.

WHAT TO DO?

Ligger i sängen och drar mig. Orkar inte gå upp. Känner inte att jag behöver gå upp heller för den delen. Jag har ingenting planerat inför dagen. Skulle kunna ligga här till klockan 17 om jag vill, men någonting ska jag väl försöka hitta på innan dess. Börja svara på lite brev kanske. Vill att mitt paket ska komma så jag börja läsa lite igen. Helt sjukt vad det går åt böcker här nere. Får kanske ta och börja läsa någon engelsk bok när jag läst ut böckerna mamma och pappa skickat. Man kan ju lika gärna ta och lära sig någonting.
Men om jag har räknat rätt så kommer nog paketet imorgon. (håller tummarna) Ska bli gott med lite lösgodis också tycker jag.
Mitt hopp om att Ida troligtvis skulle komma ner hit och hålla mig sällskap om dagarna gick ju självklart i kras. Familjen hade redan hittat en tjej från Frankrike tydligen. Så nu känner jag mig ganska så tom. Vet inte riktigt hur jag ska känna mig. Men mot slutet av veckan ska jag troligtvis träffa Glenn och då kanske det känns lite bättre. Men vem vet, det kanske också går i kras?

LUGNET EFTER STORMEN

Har precis gjort mat till barnen och nu sitter de och äter och kollar på tv. Jag har haft en ganska skön dag med, träning och tvättning. Sen hämtades barnen och även en kompis och då började huvudvärken. Herregud vad de blir högljudda och vilda när de har kompisar över. Men kompisen åkte hem för en timme sedan nu så jag börjar kunna ta in lugnet. Plus att Karin kommer hem när som helst också. Imorgon är det sovmorgon, skönt!


MÅNDAG

Idag är det måndag och vardagen börjar igen. Skönt på ett sätt måste jag säga. Skönt att vara "hemma" igen där jag känner mig lite mer hemma och iaf vet vad jag kan göra och vad jag måste göra om dagarna. Det var riktigt skönt att sova i sin egen säng i natt också, även om jag inte sov så bra. (som vanligt)

Idag ska jag ta och tvätta i princip alla mina kläder och ta och motionera lite innan barnen ska hämtas från skolan vid tre.  Vädret är ganska uselt idag. Svinkallt, mulet och grått, men vad gör man.

Sen vill jag också säga ETT STORT GRATTIS TILL MALLESNYGGING PÅ 19ÅRS DAGEN!! :) <3

JAG HAR SETT DELFINER!

Måste säga att det var en jävla tur att vi inte åkte hem igår för då hade jag aldrig fått se dessa underbara djur simma förbi nere i havet. Satt och åt frukost på altanen/balkongen imorse när jag såg ett flertal ryggfenor dyka upp. Hur underbart som helst och jag blev helt glad i hela kroppen. Det gjorde verkligen min dag! Tog inte några kort för att de hade troligtvis inte synts någonting på dom ändå tyvärr.

MOVIENIGHT

Sitter efter en dag på stranden, krabbletande, affärkollande, fikande och kollar på Clash of the Titans och äter popcorn. Brasan är tänd också så det är ganska mysigt. dagen har ändå gått ganska fort så jag ska inte klaga men imorgon blir det hur som helst "hemgång" vilket jag tycker ska bli jätteskönt. Mina rena kläder är  totalslut också så man känner ju sig jättefresh!
Så imorgon är det back to vardagen igen och jag kan börja träna ordentligt. Herregud vad den här veckan har gjort så att man lagt på sig ett och annat kilo och nu måste de väck igen, och gärna lite till. Har faktiskt sprungit två ggr den här veckan iaf så det är ju bättre än ingenting.

(svar på mormors kommentar: skypar gärna med er imorgon, ska vi säga runt 15, er tid? )

ÄNNU EN DAG

Åker inte hem idag heller tydligen.. Jag som verkligen hade sett fram emot att åka hem idag och få sova ut i sängen "hemma" en natt innan det är måndag och dags att ta barnen till skolan. Men nu är det som det är så nu är det dags att klä på sig för att åka till ännu fler stränder som jag ändå bara fryser på..


TV3PLAY

Sitter framför brasan i vardagsrummet i Dunsborough och suger på chokladbitar och kollar på tvprogram på tv3Play. Endast svenskproducerade program som går att se gratis och de är ju in te världsbäst men blåsningen har jag sett några avsnitt av och de är ju för roliga, även sing a long och singing bee har spelats upp några gånger.
Satt nyss och pratade med min älskade Linnea på msn, vilket var otroligt länge sedan nu, och herregud vad jag saknar henne. När jag kommer hem så blir det hon och jag mot världen igen! Och Emelie och Elin såklart! Saknar er massor ska ni veta! <3

CHOKLADFABRIK


Chokladfabrik, hur galet underbart låter det? Ett jättestort rum fullt med choklad, tester, ett café och ett fönster rätt in i "fabriken" där man fick se hur de gjorde all choklad. Fick med mig en mjölkchokladkaka och vitachokladplättar "hem". MUMS!

Karin är just nu på massage och Andrew och och smurfar (surfar) så jag och barnen hade tänkt att gå till en lekpark här i närheten men just nu så öser det ner så vi får se hur det blir.

Juste, vi hade ju tänkt att åka "hem" idag men så blir det inte. Åker imorgon, förhoppningsvis, men det kan också bli på söndag..

TICK........TACK.........TICK........TACK

Läste ut boken jag började på igår, kollat på en två timmar lång film som jag såg här om dagen, gjort rent i köket, varit och handlat, kollat datorn två gånger, duschat, spelat spel på mobilen..
Regnet öser ner och det är kallt. Tummen upp för det.. :s


LUGNT OCH SKÖNT

Idag har jag haft det jättelugnt och skönt här nere. Har varit själv hemma i princip hela dagen och har därför haft tid att lägga in bilder (y). Det har blivit filmkollande, bokläsande, webbtv tittande, sushimiddag, gos med Killis och aa, haft det riktigt skönt dvs. Började på en bok förut idag och det kan vara en av de roligaste och mest fängslande böcker jag läst. Sträckläste i princip halva boken förut och nu hade jag tänkt att gå upp och lägga mig och stäckläsa den andra halvan. "Vad gör alla superokända människor hela dagarna" heter den och rekomenderas starkt!


FILMTIPS


Här är två filmer som jag har sett de senaste dagarna som jag tyckte var riktigt bra och tänkte därför tipsa om.
THE BLIND SIDE
En sorglig sann historia som gjorde en riktigt bra och sevärd film. Humor blandat med starka känslor.
VALENTINE´S DAY
En riktig chicflick film som förde med sig både skratt och tårar. Ett plus, alla snygga och bra kändisar.

BILDBOMB





'
Bilder från i måndags

EN OCH EN HALV MÅNAD

Onsdag nu och en och en halv månad har gått sedan jag landade här nere. Kan ju inte påstå att tiden går så fort just nu. Idag ösregnar det här nere och blåser som satan. Jätteroligt..
Barnen blev ganska nyligen hämtade av Pam och ska vara där hela dagen och även sova där för att Karin och Andrew ska fira deras bröllopsdag (som var i lördags) med att gå ut och äta och så ikväll. Vilket betyder att jag får en ensamkväll, troligtvis dag också, som jag kan läsa, kolla film och sitta vid datorn på. Tänkte att jag skulle ut och springa också men så verkar det inte bli. Inte ens Kille ville gå ut imorse.

VINPROVNING(AR)

Andrew, Karin och jag har varit runt på olika vingårdar idag och provat vin. Måste säga att jag inte riktigt kände mig hemma balnd alla vinflaskor och kunnit folk men jag smakade, snurrade på glaset, luktade och nickade instämmande med föregående talare. haha! Nejmen, det var klart att vissa var godare än andra men jag har lååångt kvar innan jag jag kan kalla mig en vinkännare. Tre ställen var vi på och gick iprincip igenom varje ställes vinlista. Givetvis fick vi med oss några flaskor hem också. Samtidigt som det kändes väldigt..ovant så var det roligt.
Självklart har vi även varit på stranden idag och det var kallare än någonsin och som tur var så blev det inte så långvarit där. Vi åkte även och hälsade på Andrews föräldrar, Pam och Harry som bor en bit här ifrån. Jättefint hus verkligen och en jättefin trädgård med citronträd och mandarinträd  Fick även plocka en mandarin och smaka på. Jättegott!
Nu sitter jag och barnen  i vardagsrummet och jag har precis duschat för att tina upp mig själv en aning. Karin är och handlar så att vi kan laga mat och Andrew är och surfar. (galning) Tror att det blir spagetti och köttfärssås idag. MUMS!

GÅRDAGEN

Hade ingen ork att skriva igår så jag tar tag i det nu och skriver lite kort om vad vi gjorde. Vi åkte till en strand först med jättestora sanddyner. Upp för dom tig en jävla tid och det var sjukt jobbigt men det var det helt klart värt när man såg utsikten och när man insåg hur sjukt roligt det var att springa ner igen. Tre gånger orkade jag ta mig upp till toppen innan benen vek sig under mig.
Sedan åkte vi och lunchade på ett ställe för att sedan åka och hälsa på Andrew bror Michael. sen åkte vi till ännu en strand och tog oss upp för Chicken hill som var ännu en sanddyn som det bara var att kuta ner för. räckte med en gång för mig i den backen. På vägen hem såg vi kängurur också, vilka jag såklart inte lyckades få några kort på eftersom att vi bara svichade förbi dom med bilen. Kan också säga att det var så otroligt kallt igår att jag hade tights, jeans, linne, två långärmade tröjor och min gråa vinterjacka på mig.

Idag blåser det apa ute och det är svinkallt som vanligt så vi får helt enkelt se vad vi hittar på. Tyckte att jag hörde något om chokladfabrik.. :P

DAGEN

Varit en stund på stranden, hem och åt lunch, ut och sprang 8km, hem duscha, take away mat, och nu datorn. Ska snart lägga mig i sängen och kolla på film på iphonen tänkte jag. Om ingen rolig människa loggar in på skype snart dvs.


BAGERIFRUKOST

Gick upp för ca 1½ timme sedan efter att ha sovit som en gud med öronproppar och ögonlapp. ;D Kan ju vara de bäste uppfinningarna någonsin. Nog för att jag aldrig förut har behövt använda dessa då det är både mörkt och tyst hemma i källaren. Kom iaf upp lagom till när Andrew kom hem med bagerifrukost. Dvs, munkar, croissanter och ja, allt möjligt sött. Måste ju säga att jag inte var jättesugen på sötebröd halv nio på morgonen så jag tog yoghurt och musli och sedan en munk. De tyckte att jag var galen som valde yoghurt när det fanns så mycket annat gott. haha! Tog två mackor sedan också för jag insåg att jag kommer bli svinhungrig ganska snart om jag bara smäller i mig bakverk till frukost. Om Andrew får bestämma så blir det bagerifrukost varje dag.

Snart ska vi åka i väg till en strand och kasta lite boll och så. Jag försöker ta en massa kort men lägger nog in de när vi kommer hem igen. Som jag sagt förut så är det lite krångligare att sitta vid datorn här nere.
Puss&kram


DUNSBOROUGH

Nu har vi i Dunsborough och här är det ännu kallare än "hemma". Glad att jag packade ner båda mina jackor och i princip alla mina tjocktröjor. De kommer inte att sitta ivägen. Men huset är jättefint iaf och ligger precis vid vattnet. Tar lite bilder och lägger upp någon dag. Kommer inte att bli lika mycket internet här nere tyvärr. Måste sitta i vardagsrummet. Självklart ska jag försöka ta och skypa någon kväll men det får nog bli när de andra gått och lagt sig.
Nu.. så har jag ingen aning om vad jag ska göra. haha! Får väl lägga mig och läsa eller något.
Ikväll blir det grillat till mat iaf! Det ser jag fram emot.

KOMMERINTEPÅNÅGONRUBRIK

Var ute och gick vid floden idag och såg svarta svanar, pelikaner och nymfparakiter. Och jag hade varken kamera eller mobilen med mig :s Hur stor är risken? Men så var det iaf. Ikväll har vi kollat på the bounty hunter. Ganska bra tycker jag. Just nu håller jag på att lägga in valentines day på mobilen så man har någonting att kolla på nere i Dunsborough. Men nu är det snart godnatt. Tänkte upp tidigt imorgon så jag hinner springa innan det är dags att sticka. Måste packa också..
Juste, har fixat öronproppar (tummarna upp)
Nightie!

BLIR GALEN

Nu är det andra boken jag börjat läsa som saknar sidor mitt i boken.. hur kul är det då att fortsätta läsa? Papperskorgen med dem och börja på ny kula med en ny bok och den här gången kollar jag så sidorna finns innan jag börjar..

GODMORGON

Att man aldrig kan vakna utvilad. Sover så sjukt illa här nere och jag kan inte förstå varför. Sen när man är som tröttast vid typ 6-7 på morgonen eftersom att man inte sovit så mycket under natten så vaknar ju barnen och då är det totalt omöjligt att sova. Studsande basketbollar, skateboardåkning, skrik och då helst precis utanför min dörr. Men aja, har hört att sova kan man göra i ett annat liv..
Nu sitter jag i soffan med kille i knät och klockan är snart halv 11. Får se vad som händer idag. Blir nog en motionsrunda senare. Måste smälta frukosten först. Man kanske ska ta och börja packa lite också eftersom att vi sticker til Dunsborough imorgon vid 11 rycket. Vore ju skönt att slippa gå upp vid 8 för att packa. (nog för att jag lär vakna då ändå)

SOVA I SOFFAN

Somnade i soffan några millisekunder förut när jag och Karin låg och kollade på film. Förstår inte varför det alltid är så sjukt mycket skönare att somna i soffan, eller enklare kanske man ska säga. Hemma somnade jag alltid i soffan så fort jagkom hem från skolan. Höjdpunkten på dagen! haha!
Hur som helst så blev det thaimat till middag så nu ligger jag här lika proppmätt som jag gjorde igår. Men hellre det än att lägga sig hungrig. Inatt ska jag sova gott, och länge. Eller, aa tills barnen vaknar vid.. 6? Måste skaffa öronproppar. Och sån där ögonmojäng, så att det blir mörkt.. Kanske imorgon.

ALLTID LIKA SKÖNT ATT VARA FÄRDIGTRÄNAD

Precis duschat efter att ha varit ute och sprungit. Tog med mig Kille idag också vilket gjorde att man fick springa på lite extra och det gör ju ingenting. Var ute vid tolv vilket betyder att det var som varmast i princip.. Svettigt värre men det gick bättre än på länge. Gick upp och bakade bröd imorse också som jag tog mig två skivor av när jag kom hem. Karin sa igår att hon köpt mer rågmjöl.. Var detta en hint till att hon vill ha mera bröd kanske? :) haha!
Nu ska jag iaf ta det lugnt och läsa bok hade jag tänkt.


MUFFINSBAK


Stella och Chelsea står för dekorationerna!

ONSDAG IGEN

Torkar, tvättar, plockar, dammar, bäddar.


GULLEGULL


Denna hittade jag utanför min dörr till mitt rum för en stund sedan! HUR GULLIG FÅR MAN VARA? (han vart arg på mig för att jag sa till honom att gå och lägga sig)

SÖKES

Nu sökes det en Au pair hit till Perth i 6 månader. Även sällskap till mig om dagarna då. :) En familj med två barn smo går i skolan, vilket betyder att man är ledig uner dagtid när barnen går i skolan. man har alltså tid att umgås med mig, vilket såklart kommer bli svinroligt! Ta chansen att få komma till Australien i ett halvår! Blir awsome för både dig och mig :)

23 GRADER

Idag har det verkligen varit toppenväder, och är fortfarande iofs. Var ute och gick en timme imorse och sedan satte jag mig ut i solen. Åkte sedan med Andrew när han skulle till surfklubben och träna. Dock följde jag inte med för att träna utan för att ligga på stranden så länge. Fick även köra bil en liten bit på vägen hem.


VÅR

Det börjar närma sig vår här nere nu. Äntligen får man väl säga efter att nästan ha frusit ihjäl här nere den senaste månaden. Idag var det ca 22 grader och jag satt ute och solade en bra stund. Gick in när det började svida på armarna och på bröstet. Ska kanske inte gå ut för hårt direkt. Men imorgon så är det bara påt igen då det ska bli fortsatt varmt och soligt hela veckan. Vågar man på sig att sola i bikini tro? Kanske får bli linne och byxor ett tag till..
Tänkte ta mig ut och springa imorgon bitti så man har det gjort för dagen och sedan blir det chill i solen som gäller. Kanske går ner till floden och sätter mig och solar? Den som lever får se.


2 AUGUSTI

Precis hämtat barnen i skolan och nu sitter de och kollar på film i framrummet och jag sitter i vardagsrummet och kollar på One tree hill. Dagen har varit skön. Har kollat på film, New moon, setat ute och solat och gjort mums lunch. Det som väntar nu är att laga mat, duscha barnen och sedan få dom i säng.


TAR MIG IGENOM DAGARNA

Idag:

  • Farmersmarket
  • Kört bil
  • Sängen
  • Stranden
  • (nu) Sängen igen

Förhoppningsvis är det väl snart middag och sedan är det kväll igen. Skönt. Tar barnen till skolan imorgon så det blir tidigt ikväll.


RSS 2.0