GIRLS NIGHT IN

Jag, Stella och Ava har haft en jättemysig kväll. De har nu gått och lagt sig (låter dock inte som att dom försöker sova) efter att ha ätit från mc donalds och sedan nästan ha somnat till filmen. Casper möter Wendy kollade vi på. En av mina favoritfilmer från när jag var liten. Kan ju inte säga att jag tyckte att den var lika bra nu som jag tyckte då. Man ska inte kolla på filmer/serier som man tyckte så mycket om när man var liten nu så här lång tid senare. Då förstör man bara minnena. Men men, lite rolig måste jag ju säga att den var. Nu sitter jag i köket, äter glass med Milo och har tv:n på som lite sällskap. Rugby, jätteroligt.. Förhoppningsvis så somnar de små liven snart så jag kan gå in på mitt rum och lägga mig i sängen ist. Mycket skönare.


SOL VIND OCH VATTEN

Idag har jag bakat bröd igen och varit på stranden. Ikväll blir det girlsnight. Jag, Stella och hennes kompis Ava. Först donkenmat och sedan filmkväll.


MAMMAS GODASTE

Tänk att jag fick till lite bröd iaf. Gott blev det också, dock lite mycket kummin, men det fixar jag till när jag gör nästa sats. det blir nog ganska snart för brödet var omtyckt och ryker nog bara om några dagar. Men det gör jag så gärna. Alltid kul att ha någonting att sysselsätta sig med.
Filmkväll med barnen skulle det ha blivit ikväll men vid sju var de så trötta att det knappt orkade stå på benen så det var bara att lägga dom. Sen satte Karin och jag oss och kollade på Snabba cash. Åt lite chips, lite glass med Milo och nu ligger jag här i sängen. Härligt dag!
får se vad som händer imorgon. Blev erbjuden att följa med och kolla på Stellas netball som börjar klockan 08.00 och även på Noahs rugby som börjar 09.30.. Vi får helt enkelt se hur det blir med den saken. Sova är ju ett tredje alternativ. :)
Nightie!

HÄR HÄNDER DET GREJOR

Imorse stack jag och Karin in till Perth och till konsulatet för att hämta mitt körkort. Lite smått ångest över att jag ska ha det där fotot i vad är det? tio år? Men hur som helst så har jag det nu iaf så det är ju toppen!
När vi ändå var i Kings Park så gick vi upp på en utsiktsplats med otrolig utsikt. Några bilder kommer här nedan och resten lägger jag ut på facebook. Där uppe fanns det iaf monument och minnesplater för människor som förlorat sina liv i krig. Soldater och militärer. Underbart fint var det.
När vi gått runt där och kollat en stund så åkte vi till veterinärkliniken där Andrew jobbar. Som Karin och Andrew också äger. Kollade runt lite där. Gosade med en helt underbart söt katt som inte hade något hem. Hade jag kunnat hade jag tagit med den hem. Mörkgrå, med vitt runt nosen.
Sen åkte vi och köpte sushi att ta hem och äta. Det blev sushi med kyckling för båda två och det var riktigt gott. Nu behöver jag inte grina illa när det blir sushi till middag. Nu vet jag vad jag vill ha.
Nu har Karin åkt och fikat med ett par kompisar och när hon kommer hem så ska vi åka och handla så att vi kan baka bröd.
Glömde nästan att skriva att, JAG HAR KÖRT BIL. I VÄNSTERTRAFIK. MED RATTEN PÅ FEL SIDA I BILEN! Och både Karin och jag lever. haha!





Mer bilder på Facebook


NOW, I FEEL GOOD

Älskar torsdag kvällar. Som jag har sagt förut så är torsdag det nya fredag här nere eftersom att karin är ledig fredagar så blir det helg redan på torsdagen. Ikväll var Joe här och åt middag, drack vin och snackade skit. Hur mysigt som helst. Joe är helhärlig! När hon gick hem så satt Karin och jag uppe och snackade skit, skrattade, grät (nästan) och hade det helmysigt. Åt öven upp efterrätten som bestod av jordgubbar i nån vaniljsås med mangoyoghurt till som vi helt glömde bort att ta fram medans Joe var här. Hur som helst så har kvällen fått mig på otroligt mycket bättre humör. Imorgon ska vi hämta mitt körkort och försöka baka ett bröd som min kära mor skickade recept på. Får se hur jag känner under veckan men just nu mår jag mycket bättre och vill inte dra några förhastade slutsatser.
Puss&kram


UPDATE

Tog mig ut på en springtur imorse. Bestämde mig för att ta den långa rundan idag, för att fördriva tiden lite extra, som är  ca 8km. Sprang i stort sett hela vägen och jag måste säga att jag är lite stolt över mig själv. Regnskuren (ösregnet) som jag fick över mig gjorde nog iofs att fick jag en liten spark i baken. Då ville jag bara hem så fort som möjligt. Förutom det så har jag inte gjort mer än så länge på dagen. Ligger på sängen som vanligt och kollar aftonbladet och uppdaterar facebook om och om igen trots att jag vet att det är alldeles för tidigt där hemma för att någon ska vara vaken.
Joe kommer hit på middag ikväll så det blir väl lite omväxling iaf. Förhoppningsvis ska Karin och jag hämta mitt körkort imorgon också.

Nej, dags att uppdatera facebook igen. Man vet ju aldrig vem som kan ha vaknat..

ÄLSKAR ATT SOVA

Nu är det kväll igen! Skönt! Längtar hela dagarna efter att få sova, trots att jag sover så dåligt som jag gör..

Karin kom hem sent idag. Iaf om man jämför med när hon brukar komma hem. Idag blev det vid 20.20 ungefär och det brukar vara mellan 18 och 19. Men barnen var snälla och jag fick dom att borsta tänderna och hoppa i säng utan problem vilket vad jätteskönt. Hann med att göra en sallad innan Karin kom hem också. Kött och sallad, det skulle jag kunna äta varje dag. Men nu ligger jag i sängen iaf och är jättetrött, som vanligt. Imorgon hade jag tänkt att ta tag i springningen igen, har endast tagit promenader de senaste dagarna (idag blev det inte ens en sådan) så nu får det bli skärpning. Måste försöka fokusera på någonting ist för att tänka så mycket. Kan inte bestämma mig för om det är bra att tänka eller om jag ska försöka låta bli. Vet inte vilket jag kommer att må bäst av. Hur som helst, dags att sova.
Pussar&kramar i massor! Längtar hem!


EN MÅNAD

Onsdag igen och nu har jag varit här i en hel månad. Städdag idag också och det har varit jätteskönt faktiskt. Förut har jag tyckt att det var jobbigt med städdagarna men nu känns det som att de är de bästa på hela veckan. Då har jag någonting att sysselsätta mig med. Men nu är jag klar och sitter i köket och äter chili sin carne och lyssnar på hög musik. En timme kvar tills jag ska hämta barnen i skolan, och sen kommer tiden bara att försvinna och det är kväll igen.

Jag saknar er där hemma ska ni veta!

I MISS YOU <3


KALLT IGEN


Långärmad tröja, stickad "västtröja", halsduk och te. Har ändå gåshud över hela kroppen..

NY VECKA, NYA MÖJLIGHETER..

Det är någon där uppe som inte vill att jag ska sova om nätterna verkar det som. Så fort jag stängde av datorn igårkväll och skulle sova så brakade regnet loss, och när det regnar här så regnar det ordentligt! Hemma hade jag aldrig några problem med att sova pga av vädret eftersom att jag sov i källaren men nu kan jag ju säga att jag har fått min dos som jag missat under de.. sex åren (tror jag att jag räknade det till) som jag bott nere i källaren.

Hur som helst, idag är det måndag och min dag att ta barnen till och från skolan så det var bara att knata upp vid 7.30 i morse. Läsa lite läxor, sätta upp hår, packa väskor och sedan gå med barnen till skolan. Sen gick jag hem och åt frukost och la mig sedan i sängen och läste ut min tredje bok.  Har kollat lite på vänner och tagit det allmänt lugnt och bara myst. Vädret idag har inte varit speciellt lockande att gå ut i då det kommer skurar till och från och så blåser det massor. Gjorde mig alldeles nyss en supernyttig och supergod lunch och nu ska jag ta och börja på en ny bok´eftersom att det är två timmar tills barnen ska hämtas. Ska bara slänga in tvätten i torktumlaren först.


DAGEN D

Jahapp mina vänner. Då har jag fått se min första spindel och jag trodde att mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet på mig. Herregud! Den var som tur var en av de minsta men för mig så var det stort nog och den satt självklart inne på toaletten. Andrew hade precis gått och lagt sig och det var bara jag uppe så jag fick gå och se om han fortfarande var vaken vilket han var och han gick och skulle kolla om det var en spindel som han kunde ta bort eller om den var giftig. (oh no) Som tur var så kunde han ta bort den. Annars vet jag inte vad jag hade gjort.

Annars har dagen varit händelselös. Hemlängtan har varit väldigt påträngande men nu känns det skönt att dagen är över och att det är måndag imorgon och det är jag som tar barnen till skolan.

Nu ska det skypas med mormor och morfar.

Puss&kram

03.56

Har nu legat vaken i ca två timmar och bara vridit och vänt på mig. Kan inte sova! Tur att det är söndag imorgon.


KARIN

Karin är helt underbar tycker jag. Vi kommer verkligen jättebra överens och har setat och pratat skit hela kvällen vilket har varit skitmysigt tycker jag. Om hon inte jobbade så skulle jag lätt kunna umgås med henne hela dagarna :D

GÄSP

Idag har jag varit så sjukt trött precis hela dagen. Karin och jag har gått och gäspat ikapp här hemma. förstår verkligen inte, sov nästan 11 timmar inatt. Men men.
Dagen har varit lugn. Åkte och kollade på när Noah spelade rugbymatch mitt på dagen och han blev "Matchens lirare". Gullehan! Sen blev det hem och jag la mig och läste vilket sedan slutade med att jag låg och tittade på insidan av ögonlocken några minuter. Jätteskönt. Sen blev det en sväng till Coles för att handla mat och jag fick med mig en påse Maltesers och en chipspåse hem och nu är det bara chipspåsen som finns kvar.. Fast den ryker nog efter middagen skulle jag tro. Jag menar, det är ju ändå lördag och jag tycker att jag har gjort mig förtjänt i lite allmänt moffande idag. Nu ligger jag alltså i sängen igen och barnen är på stranden med Andrew så det är tyst och skönt här hemma. Ska nog snart gå ut och se vad Karin har för sig och sedan se om jag kan hjälpa till med maten.

Kollade föresten på Terminator salvation igår.. nog för att jag inte sett de andra men jag måste säga att den var mycket, mycket överskattad.

Puss&kram

SE, NJUT OCH BLI AVUNDSJUK (FLODEN)








LOVELY FRIDAY

Idag har Karin och jag varit i Garden City. Karin skulle ha lite jobbkläder och ett par jeans och jag skulle ha en body butter. Det slutade med ca fyra par skor till Karin, ett par jeans och en jättefin blus, men inga jobbkläder. För mig blev det body butter och en jättefin cardigan som jag kommer vilja ha på mig varje dag!

Fick brev av Farmor och Farfar idag också. Tänk att vi båda skickade nästan samtidigt, de kan inte ens ha fått mitt ännu. haha! Aja, undra om jag ska vänta till de svarar på mitt eller om jag ska svara på deras..

Idag är det iaf hur fint väder ute som helst. Strålande sol och ca 20grader och det ska bli varmare söndag och måndag. Så när vi kom hem förut vid halv ett så satte jag mig ute och läste bok och solade. Har setat där tills nu för att jag kände att det blev lite varmt och jag behövde dricka. Så nu vet jag inte vad jag ska göra faktiskt. Åt lunch ganska så nyligen så får vänta ett tag med min promenad tror jag. Kan ju alltid läsa lite mer bok.

Ikväll ska jag vara barnvakt en stund när karin åker på bio men det blir nog inte mycket längre än två timmar eller så för sen kommer Andrew hem.

Här är mina fynd idag


TORSDAG ÄR DET NYA FREDAG

Nu ikväll kom Karin kompis Joe hit på middag, så det var Joe, Karin och Jag som åt. Det blev Chili sin carne (dvs, Chili utan kött) med gräddfil och tacochips till. Hur gott som helst. Vi kollade såklart på Masterchef också.
Imorgon ska jag och Karin åka till Garden city för att Karin behövde shoppa lite och självklart så följer men med som sällskap och smakråd. Vem vet, man kanske hittar någonting själv att shoppa. Man kan aldrig ha för mycket kläder, skor, smycken eller smink. Eller hur?


DREAMS

Så fort jag sluter ögonen och mina tankar far i väg och jag börjar drömma så drömmer jag om att jag är hemma. Inte hemma som vanligt utan att jag har åkt hem här nerifrån för att hälsa på bara för en eller två dagar. Ser mig själv på flygplaster på väg hem för att äntligen få träffa alla för att tillslut se mig själv på flygplatser igen för att lämna alla ännu en gång. Så här har mina drömmar sett ut så fort jag har slutit ögonen, och ändå så är sova det bästa jag vet. Att få sluta ögonen och få vara hemma en stund.

SOLSOLSOL

Idag är det strålande sol och ca 18 grader. Har setat ute i solen enda sedan jag kom ur duschen efter springturen imorse och jag måste säga att jag fått lite färg idag. TJOHO! Kanske även fått lite smått solsting.. känner hur huvudet snurrar en aning. Får ta mig ut till köket för lite vatten om en stund.
Tänkte att jag, som alla andra bloggare, skulle slänga in en "dagens outfit" Men tro mig, det är ingenting som kommer att hända ofta. Vill bara visa min nya snygga sjkorta som jag köpte i tisdags på "dotti".


TIME FOR SOME SLEEP

Nu är det äntligen dags att lägga sig och sova. Har sett fram emot det hela dagen eftersom att jag inte sov alls bra i natt. Och nu har jag lagt mig i min säng med rena lakan. Alltid lika härligt, men mindre kul att just bädda rent, eller vad säger du farsan? 5 sängar...
Idag tog jag vila ifrån motionerandet. Har hört att det ska vara bra så, aa varför inte. Men imorogn bitti så är det bara påt igen. Ser fram emot det faktiskt. Det är skönt att ta med sig iphonen med bra musik och bara springa och låta tankarna fara vart de vill.
Men nu ska jag sova och i natt ska jag sova riktigt gott. Godnatt på er där hemma. Tänker på er och saknar er. <3

FÖR TRÖTT FÖR DET HÄR

Klockan är ca 16 och jag känner att jag skulle kunna gå och lägga mig och sova. Sov verkligen inge bra i natt, vet verkligen inte varför för att jag var verkligen hur trött som helst igårkväll också. Som pricken över I:et så var det ju onsdag idag vilket betydde att det var jag som skulle lämna barnen på skolan, så det var bara att hoppa upp ur sängen vid 07.30 imorse.
Postade brevet till farfar och farmor på väg hem från skolan och sedan var det bara att sätta igång med städningen. Mitt i alltihopa så lägger ju givetvis damsugaren, tvättmaskinen och torktumlaren av.. Nån jäkla knapp i typ proppskåpet som kände för att stänga av sig. Jätteroligt när man fick reda på det när man börjat sopa golvet med en sopkvast och det var inte förrän jag skulle hämta sopkvasten, efter ca 40 minuter då jag försökt få igång dammsugaren som jag såg att tvättmaskin lagt av. Vilket betydde att när jag pratat med Karin så var det ju bara att börja om med tvättningen. JIPPI! Så allting tog, lite, längre tid än jag hade planerat med i sista sekund hann jag bädda i karin oh Andrews säng och slänga in mina egna sängkläder i torktumlaren innan det var dags att springa upp till skolan igen och hämta barnen, barnen som för tillfället håller på att bygga koja, så jag själv har för tillfället stängt in mig på mitt rum för att slippa se hur de stökar till allt det jag städat idag..

Om ca 40 minuter är det iaf dags att göra middag åt småbarnen. Förhoppningsvis behöver jag inte trycka i dom maten idag.

TVÄTT

Sitter och väntar på tvätten.. Jätteroligt. Tiden går så otroligt mycket saktare när man väntar. Vill hinna bli klar med bäddandet innan det är dags att hämta barnen. Håll tummarna!

TRE VECKOR

Idag är det alltså hela tre veckor sedan jag åkte hemifrån. Helt sjukt vad tiden går fort egentligen, fast det är dock långt kvar. Men jag antar att det bara kommer att gå fortare och fortare, ju mer jag kommer in i rutiner, hittar saker att göra och kanske hittar någon att umgås lite med. Men hur som helst så har barnen börjat skolan igen idag, vilket de tyckte var otroligt roligt. Så imorgon är det onsdag vilket betyder att det är jag som lämnar och hämtar barnen på skolan. Spännande spännande. Har ju bara gjort det en gång förut, men det ska väl gå bra. Städdag är det imorgon också så det ser ut som att onsdagar får bli min vilodag från tränandet. Om man bortser från att dammsugaren i det här huset gör städningen till en motionspass. Antar att det bara är att tacka och ta emot. :) Onsdagar är alltså mina "tuffaste" dagar. Länna barnen, städa hela huset + byta lakan i alla sängar, hämta barnen och sedan vara barnvakt, laga mat och lägga dom. Karin och Andrew kommer hem vid ca 19. Sen tror jag att jag sover gott!

Karin sa till mig förut att hon tyckte att jag skulle vara med på en springtävling som går i augusti. En runda på 12km som man även kan gå om man vill. Att ha lite som ett mål med träningen nu under den kommande månaden. 12km känns ju.. lite skrämmande måste jag säga men vem har sagt att jag behöver springa hela? Kan ju se det som en kul grej bara. Karin ska också vara med men hon skulle gå vad jag förstod, vilket hon ABSOLUT inte tycket att jag skulle göra. Haha! Vi får väl se hur det blir.

Ikväll ska jag sova ura tidigt för att jag känner att john blund är på ingång och sen har jag en lång dag framför mig imorgon.

PUSS

BREV

Tänkte bara säga att jag precis skrivit brev till min kära farfar och min kära farmor. Förhoppningsvis så blir de glatt överraskade. :)


SHOPPING

Började dagen som vanligt med en joggingrunda. Kom hem, åt frukost, duschade och sedan skjutsade Andrew mig till Garden city där jag gick runt i ca 2 ½ timme. Fick med mig lite saker hem.




Både nödvändiga och mindra onödiga prylar. Men pengar ska rulla har jag hört.
Klänningen kändes bara som ett måste och jag tror att jag vet iaf en där hemma som är liiiite avis på den just nu. :)

Snart ska jag fixa mina naglar en stund och så kommer barnen snart hem från skolan också. Fast det blir dock inte långvarit eftersom att båda två har aktiviteter efteråt.
Vi får se vad som händer under eftermiddagen. Kanske blir en promenad?

KVÄLLARNA ÄR ALLTID SKÖNAST

När barnen gått och lagt sig så kom Karin och Andrew hem. Klockan var väl ca 20, och så satte Karin och jag igång med maten. Jag gjorde en sjukt god sallad (för att säga det själv) och Karin fixade med oxfilén som också blev riktigt god. Till detta blev det ett glas vin och Masterchef så klart. Imorgon börjar barnen skolan igen och jag ska nog försöka ta mig till Garden city för en liten shoppingrunda, när jag har sprungit min runda förstås.
Puss&kram


19 JULI

Sitter i soffan och kollar på Buffy och vampyerna. Idag har jag i princip inte gjort någonting alls. En powerwalk imorse men inte mycket mer än så. Barnen är och leker hos kompisar och kommer väl hem om ca en halvtimme. Då får jag åtminstone någonting att göra. Laga mat, få barnen att äta, och sedan är det kväll igen.

SLEEP TIGHT

Har legat större delen av dagen i mitt rum med huvudvärk.. Tror att jag drack alldeles för dåligt efter springturen imorse. Man lär sig av sina misstag. Imorgon är det måndag och eftersom att barnen är lediga så blir det att ta hand om dom. Fast Stella är på sleepover ikväll och kommer inte hem förrän ca klockan två imorgon på eftermiddagen och Noah blir hämtad av en kompis imorgon bitti vid halv tio tiden så jag får lite ensam tid iaf. Karin intalade mig att jag inte skulle springa för mycket för att inte få ont i knän och så vidare. Eftersom att det ändå är asfalt jag springer på så imorgon får det bli en powerwalk ist. Det är ju nästan lika bra åtminstone. :)
Huvudvärken gick iaf över tillslut och jag följde med Karin och handlade och sedan åkte vi till en foodhall inne i Fremantle och mötte upp Andrew och Noah för att äta middag. Blev thaimat för mig, andra dagen i rad. Skulle kunna äta thaimat varje dag. Hur gott är inte Pad Thai? Har blivit en hejare på att äta med pinnar också! (Y)
Men nu är det dags för sängen. Nighte!
PUSS

HÄRLIGA SÖNDAG

Började även den här dagen med att springa en runda. Idag sprang jag hela vägen till floden och tillbaka. Lite längre än jag gjort förut och det kändes bra. Har träningsvärk i hela kroppen sedan igår men det struntar jag i. Imorgon blir det vila dock, för då har jag barnen hela dagen eftersom att de har ledigt även imorgon. Börjar skolan igen på tisdag. Så nu har jag duschat och fixat i ordning mig. Ligger i sängen med datorn och värmer mig under AC:n. 

Här är några bilder jag tog vid floden.


 

NEED YOU NOW

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time..

SLUTKÖRD

Har kört slut på hela kroppen nu på morgonen och det känns i varenda muskel. Skitskönt måste jag säga. :) Halv tio imorse tog jag mig ut och sprang i ca 30-40 minuter och sedan blev det styrka inne på rummet i ca 20 minuter. Skönt att börja dagen med det så att man har det gjort sen. Nu är klockan strax efter elva bara och jag tror att jag ska ta och börja på min tredje bok ute i solen som faktiskt har hittat fram idag.
Puss&kram


GRÅTT OCH TRIST

Idag har varit en riktigt grå och trist dag. Det har regnat nästan konstant hela dagen men det verkar inte som att det har gjort barnen någonting iaf.
Röstin blev lyckad och Stella var helt såld och tyckte att det var hur gott som helst. Tro det eller ej :) Noah, var lite mer tveksam men tyckte ändå att det var helt okej som han uttryckte det. Så det får jag väl säga var en lyckad lunch. Sen blev det lite finns i sjön innan Noahs kompis Tim kom och lekte några timmar. De byggde koja och sen fick de lite varm choklad. När de lekt klart var de snabba som tusan att plocka undan alltihop för man är ju inte dummare än att  muta med lite godis om allt var borta innan det var middag, och middag är det inte förrän om en timme :D

Titta mormor vad jag kan :)

REGN IGEN

Jahapp, nu var det fredag och det fina vädret som visade sig när jag gick upp vid halv nio imorse har totaltvänt och nu spöregnar det. :/ Jag som hade tänkt att vi skulle ut och hitta på någonting idag men icke sa nicke. Har spelat kort med barnen en stund i mitt rum och nu kollar de på tv. Ska försöka göra lite rösti till lunch åt dom. Vi får se hur det går, men det verkade inte allt för komplicerat.
Förhoppningsvis så slutar väl regnet snart så vi slipper sitta inne hela dagen. Nej, dags att diska och städa upp lite. Ser förj*vligt ut överallt.
Puss

SEX AND THE CITY

Sitter just nu och kollar på Sex and the city. Dock avsnitt som jag redan sett men vad gör det? Kan ju vara en av de bästa serierna någonsin! Har precis "nattat" barnen och sitter sjäv i soffan med mitt godis och Kille bredvid mig. Andrew är på rugby och Karin åkte till Melbourne idag med hennes jobb och kommer hem på söndag, vilket gör att jag ska ta hand om barnen hela dagen imorgon tills Andrew kommer hem från jobbet. Vet inte vad vi ska hitta på ännu men någonting måste vi ju göra. :) Jag själv skulle ju kunna tänka mig en långpromenad eller joggingrunda men jag antar att de inte är lika sugna på det..


HAIRCUT


Somliga kanske inte tycker att det syns, och jag kan ju hålla med om att skillnaden inte blev speciellt stor. Men hela 5cm åkte av på längden. Helst sjukt vad slitet det blir, och jag som knappt plattar håret längre..Börjar inse nu att jag aldrig kommer kunna ha långt hår :(

HEJ TRÄNINGSVÄRK

Om nu joggingrundan inte gjorde så mycket på förbränningsbiten igår så tog det iaf på musklerna. Det känns rejält idag kan jag berätta. Men pappa har alltid sagt att man ska gilla träningsvärk. Det ska kännas att man har jobbat hårt och jag kan inte annat än att hålla med honom. Har jag inte träningsvärk dagen efter ett träningspass så känns det inte som att man har tagit i ordentligt.

Nu blir det snart pannkakor till frukost och sen ska jag hoppa in i duschen för att sedan gå och försöka få en klipptid.
Puss&kram


SÅ VAR DET MED DET

Jahapp, joggingrundan gjorde ju inte så mycket nytta med tanke på vad jag smällt i mig under eftermiddag/kvällen. Haha! Det har blivit lite godis, en kycklingkebabrulle, en öl och lite vin på det. Men men, man lever bara en gång! :) Ska ta ännu en runda imorgon bitti hade jag tänkt, om jag inte har alldeles för mycket träningsvärk dagens runda dvs. Sen SKA jag fixa en klipptid för det behövs verkligen. Börjar bli katastrof t.o.m.
Hur som helst så har det varit en skön dag  och nu ska jag sova när som helst hade jag tänkt.
Puss&kram

EFFEKTIV

Nu har jag tagit mig igenom städningen och även en joggingrunda och jag måste säga att det känns otroligt skönt. Nu kan jag med gott samvete läsa bok resten av tiden tills busfröna kommer hem. En dusch blir det såklart först.
PUSS

MIN DAG

Dagen idag har känts väldigt lång. Dagarna brukar kännas långa när man har tråkigt eller inte har någonting att göra men idag har det ändå hänt lite så jag förstår inte varför den har känts så lång. Började ju med paket från mina päron och sedan Toy Story 3 på bio, vilken var väldigt bra föresten. Toy Story är någonting som jag faktiskt inte ens har haft ett intresse av att se och hade egentligen inte större koll än att det var en massa talande leksaker som sprang omkring. Så jag började med att se trean, det är väl toppen? haha! Iaf, har även lärt barnen att spela "finns i sjön" vilket de tyckte var jätteroligt men Noah tyckte att det var lite svårt. Stella var på träff med sitt netballag hela kvällen så det blev bara Noah som jag behövde laga mat till när Andrew stack på rugby. Måste säga att det var ganska skönt för man vet att Noah äter det mesta och man behöver inte tjata på honom att äta upp. Han vet vad som gäller. Äter man inte upp maten så får man ingen efterrätt och det är klart att man vill ha det. ;)

Karin kom hem vid halv sju och började laga mat till oss vuxna i huset. Måste säga att det var det godaste jag ätit på väldigt länge. Pasta och kyckling som legat i någon marinad med vitlök, citron, timjan, havssalt med mera. Sen fetaost, oliver, havssalt och citron ovanpå. det var verkligen hur gott som helst och jag måste säga att jag är uramätt nu. Inte bara pga maten utan det har slinkit ner lite av det godis som päronen skickat hit. Men det var det värt.

Jag gick och la mig på mitt rum ganska tidigt ikväll. Redan vid halv nio faktiskt. Dels för att jag var trött och dels för att jag ville vara för mig själv lite. Sitta lite vid datorn, läsa lite, och bara, ja vara själv helt enkelt. Skönt att vara ensam med sina tankar en stund. :)

Imorgon är det onsdag vilket betyder städdag så jag funderar på att gå upp hyffsat tidigt så att jag kanske hinner med en joggingrunda efteråt och ska också försöka hinna med att beställa en klipptid innan barnen kommer hem från ännu en dag med sportgrejs, vilken också är den sista för det här lovet.
Saknar er där hemma ska ni veta och jag tänker ständigt på er!
Puss&kram


HAPPY

Idag ÄNTLIGEN kom mitt paket från mamma och pappa :) Gud så glad jag blev! Tack så mycket!
Lite kläder, skor, tidningar och godsaker! Nu ska jag nog klara mig ett tag!
Nu blir det snart bio igen! Idag ska vi kolla på Toy Story ;P


GAAH!

Idag var första gången jag tänkte att jag aldrig någonsin ska skaffa barn! Vet inte vad det har varit med mig nu på eftermiddagen men Stella har drivit mig til tårar två gånger idag! Blev bara så arg och tålamodet rann liskom över.. Men det var bara att bita ihop och försöka att inte visa att man blev påverkad. Men men, de kan ju inte vara änglar varje dag...

Blev ingen motionsrunda för mig idag. Jag som faktiskt hade sett fram emot den. Men regnet ville inte upphöra länge nog. Hann bara att sätta på mig joggingkläderna och så började ösregnet igen. Typiskt. :/

Barnens farmor Pam kom hit nu ikväll också för att stanna tills på onsdag. Hon verkar jättretrevlig. 
Till middag blev det hämtmat från kinarestaurangen.

Nu blir det till att ligga vid datorn här en stund, läsa lite och sedan hade jag tänkt att knoppa.
Puss&kram

MOTIONERA?

Jag som tänkte vara så hurtig och ge mig ut och springa nu på morgonen men det verkar som om någon där uppe försöker göra det jävligt för mig. Det ösregnar till och från och det blåser så jag vet inte om jag blev så vidare sugen på det längre. Känns mycket mer lockande att ligga inne och läsa bok, så jag tror att jag gör så. :) Vädret kanske lugnar sig och det får bli en promenad vid lunch ist.

STORMY WEATHER








Som ni ser så har vi varit nere vid stranden idag, mitt i stormen, och  jag måste säga att det var riktigt häftigt. Inser att bilderna inte riktigt visar det som jag ville visa men det var verkligen jättefint att se alla stora vågor som slog mot klipporna och regnet som kom från sidan och inte uppifrån. Låter jätteskumt men så var det verkligen. haha!
Fler bilder lägger jag upp på facebook om någon vill se. :)

Karin och jag tog också en promenad till floden nu här för en liten stund sedan. Det är en ganska bra bit men en lagom dagspromenad för min del. Nu hittar jag dit och ska nog ge mig ut för en powerwalk/joggingrunda redan imorgon när jag har i princip hela dagn för mig själv. Barnen har idrottsgrej imorgon igen och samma sak på onsdag.
(Om pappa läser så ska jag bara säga att jag försökte ta kort på två jättefina och färgglada papegojor idag som satt i ett träd men bilderna blev inge bra, blev för långt ifrån men jag har sett dom hur som helst.)
Snart är det dags för middag. Är jättehungrig faktiskt!
Puss&kram


...

Det blåser APA ute för tillfället, så jag har (som vanligt) efter en varm och skön dusch lagt mig med min bok. Hemma är jag alltid på tok för rastlös för att bara ligga och läsa men nu känns det som att jag bara kan ligga och läsa i all evighet. Spännande och avkopplande :) När vädret börjar bli en aning bättre och när jag lärt känna området bättre så ska jag börja promenera, möjligen springa, på dagarna. Om jag tar med mig Kille också så blir det ju inte lika ensamt och tråkigt. Sen känns det som att det kommer att bli nödvändigt eftersom att Karin berättade för mig för någon dag sen att de allra flesta au pairer går upp ca 10 kilo :o Och det har jag verkligen ingen lust med.

Nu blir det mera Camilla Läckberg och Isprinsessan.
Puss&kram


HÄRLIGT MED HELG

Kan ju inte påstå att jag har en jättejobbig vardag här nere men hur som helst så är det skönt med helg. Skönt att inte behöva ställa klockan fast att jag inte vaknar senare iaf, och skönt att inte ha några måsten.
Idag blev det bio inne i Fremantle. Karin, barnen och jag. Vi kollade på Shrek, forever after, i 3D. Har aldrig sett någon film i 3D förut och det var rätt häftigt. Ibörjan kände jag mig nästan lite illamående men det gick över som tur var.
Sen bar det av hemåt igen och det blev mer legobyggande för min och Noahs del. Han är för gullig men nu har han äntligen blivit klar med sin megalastbil och den blev faktiskt ascool.

Mot kvällen blev det hemmagjord thai-inspirerad mat. Nudlar, biff, grönsaker och nån stark fisksås, som var riktigt gott. Detta avnjöt vi framför tvn när vi kollade på filmen Did you hear about the Morgans? som jag dock redan sett tillsammans med Emelie, men det gjorde ingenting. Blev lite glass med Milo till efterrätt också. Huuur gott som helst. (Milo är som oboypulver fast med små krispiga bitar i)

Eftersom att mina päron där hemma och min systeryster fick för sig att sticka till Göteborg nu i några dagar så har jag inte så många att snacka med på skype vid den här tiden så det är väl lika bra att jag sover. :)
Imorgon är det söndag vilket betyder att jag inte heller imorgon behlver vakna av mobilen. Jätteskönt tycker jag. Vi får se vad morgondagen har att bjuda på.
Puss&kram

NO PLANS

Lördag idag och imorse ställde jag inte ens klockan. Jätteskönt att få sova ut och hela morgonen har jag dragit omkring i min mysdress. Ätit frukost, byggt med lego, druckit te, ätit glass och legat här i sängen med datorn. URASKÖNT! Fast nu när klockan är över tolv så funderar jag på att klä på mig lite kläder och göra mig i ordning faktiskt. Inte för att jag vet vad jag ska göra idag men det är alltid skönt att vara klar. Noah tjatar på mig och tycker att vi ska bygga mer lego så det är väl lika bra att sätta fart innan hanblir alltför otålig.


UPDATE

Blev ingen shopping för min del idag. Blev barnen som handlade ist. Men det gör ingenting. Fick se ett av de större köpcenterna iaf och det var roligt. Vi var på Garden center som det hette och det var jättestort, tyckte jag iaf. Vore kul att åka dit någon dag och shoppa, luncha och shoppa lite till.
När vi kom hem så hade jag fått en brev av min mormor. Blev  lite jobbigt att läsa och jag fick rejäl hemlängtan, grät t.o.m en hel del. Men sen fick vi gäster här hemma och jag kände att jag var tvungen att gå ut ur mitt varma, mysiga rum för att hälsa. Slutade med ca.. 5 glas vin, god thaimat, chocolatecake och även till att försöka lära sig att åka ribbstick genom köket. (ribbstick är ungefär som en skateboard fast med endast två hjul) Det var inte det lättaste jag gjort men det var riktigt roligt. Förhoppningsvis kommer jag att bli riktigt bra på det så jag kan inponera med den talangen där hemma sen.
Nu är det dags för sängen för min del. Imorgon ska jag sova länge. Behövde inte ens ställa klockan ;)
Får hoppas att vädret blir lugnare i natt så jag får någon sömn. Känner att det kan behövas efter denna dag.
Nightie nightie!
Puss&kram


FREDAG

Natten har nästan blivit sömnlös för min del. Regnet och åskan gav sig inte utan det blev bara värre under natten. Blixtrarna lyste upp hela mitt rum trots rullgardin. Nu har det gett sig men det regnar fortfarande en aning och blåser massor. Det är inte alls trevligt att vara utomhus idag. Därför sitter jag och Noah och målar en namnskylt till Noahs dörr med nya färger som Karin kom hem med för en stund sedan. Stella är hos sin kompis och leker så hon får måla när hon kommer hem.
När Karin kommer hem från frissan så ska vi åka och handla och shoppa lite. Får se om jag fyndar någonting idag. Får även min första "lön" idag, inte helt tokigt faktiskt.


STORM

Var bara tvungen att slänga in ett tredje inlägg för dagen. Just nu är klockan halv elva här och jag tänkte natta mig själv om en liten stund och just nu, för ca fem minuter sedan, brakade himlen loss. ÖSREGN som jag aldrig varit med om förut och åska. Förstår inte hur det ska gå att sova i det här. Förhoppningsvis så slutar det väl snart.

Hur som helst, kan också berätta att vi åt jättegod middag idag. Oxfilé, halloumiost och sallad. MUMS! :)

Nu, NATTNATT!


MYSKVÄLL

Sitter i köket med karin med ett varsitt glas vin, äter cheddarpopcorn och kollar på Masterchef på tv. Snart är det dags för middag. Imorgon blir det troligtvis lite shopping på eftermiddagen med Karin som är ledig från jobbet.
Puss&kram

STÄDDAG

Har städat nu hela morgonen. Dammsugit så att jag har blåsor i högerhanden, torkat så jag har kramp i armen och bäddat 5 sängar med nytvättade och tumlade lakarn. De ni. Haha, nejdå, så farligt har det inte varit men jag måste säga att det inte är någonting man gör på en timme eller så. Och båsorna var faktiskt också sanna. :)
Nu ska jag lägga mig antingen framför tvn eller så ska jag börja på en ny bok :) får se vad dagen bjuder på.
Puss&kram

A HOLE WEEK HAS PAST

Precis som rubriken sa så har det gått en hel vecka nu sedan jag kom ner hit. På ett sätt så känns det som att jag har varit här otroligt mycket längre än så men det känns också som att jag åkte hemifrån igår. Hur som helst, idag är det onsdag vilket betyder att både Andrew och Karin har jobbat idag och att jag har haft en heldag tillsammans med Stella och Noah. Måste säga att de har testat mitt tålamod lite idag genom att ha bråkat en hel del och varit väldigt envisa med saker och ting. Men så är de sju och åtta år gamla också, de kan ju inte var änglar hela tiden. Jag fick iaf med dem ut på en lunchpicknik i parken.






Vi har haft jättefint väder den här veckan (fast kallt) men under de närmaste 48 timmarna så ska det tydligen ändras rejält. Det vankas storm här nere och jag måste säga att jag är lite nervös. Karin sa att för inte så länge sedan så haglade det iskulor stora som golfbollar. Haha vi får väl se hur det hela slutar och om jag kommer att få någon sömn. Än så länge är det fortfarande hellugnt.
Imorgon blir det städning för min del för då är barnen åter igen på den där idrottsgrejen hela dagen. Det är lättare att städa när man är själv hemma. Aa, är nästan själv iaf. Andrew är hemma men det känns bra för då har jag någon att fråga om jag skulle undra någonting över städningen och då vet jag ju till kommande veckor då det är onsdagar som gäller för städning.
Får sätta på lite musik i lurarna och köra på. Det kommer att gå awsome.
Föresten så har jag läst ut min första bok redan. Har en bok kvar so jag tog med mig. Kan säga att det är tur att bokhyllan i mitt rum är fylld med en del böcker som Matilda lämnat kvar för det kommer att bli en hel del läsning skulle jag tro.
Puss&kram


LUGN DAG

Barnen har varit på någon sportggrej hela dagen idag så jag har knappt sett dom alls idag. Så idag har jag haft det otroligt lugnt. Gick upp och åt frukost och sedan satte jag mig utomhus i solen och läste bok och nu har jag kommit så nära slutet i boken att jag knappt har velat lagt den ifrån mig. Hela dagen har jag tillbringat med boken. När det blev för kallt utomhus så gick jag och la mig under filten i soffan där jag för övrigt sitter nu också med kille bredvid mig eller snarare på mig, och med Karin i soffan bredvid. Barnen lagade jag mat till förut när Andrew åkte på rugby och Karin fortfarande var på jobbet. Det blev lite annan mat idag.. lite. Det blev bakpotatis och kyckling (Y) Vilket Noah grinade illa över men man kan ju inte tillfredställa båda två precis varje kväll. Men han var duktig och åt faktiskt nästan upp allting. Men det kan ha varit för att jag sa att han inte skulle få någon efterrätt om han inte åt mer. Man har ju sina tricks.
Imorgon är jag ensam hemma med vilddjuren. Nejdå, de är absolut inte så farliga. Vi får se vad vi ska hitta på då. De får dra ut mig någonstans, för jag vet inte vad man kan göra här. Om vi inte kommer på någonting annat så kan vi ju alltid ta ut Kille på en promenad och lekstund i någon av parkerna här i närheten. Det blir nog jättebra tror jag.
Hur har ni det där hemma? Dör ni i värmen eller njuter ni för fulla muggar?
Är avundsjuk ska ni veta. Ha det bäst.
Puss&kram


STOP THINKING "WHAT IF?"

Thinking, closing my eyes, pinching my arm, open my eyes, and everything is the same.


MONDAY

Första riktiga jobbdagen egentligen. Nu när barnen har lov i två veckor så blir det bara dom och jag om dagarna. Eller iaf två dagar i veckan, för det är endast två dagar i veckan som både Andrew och Karin jobbar. Gick upp vid åtta i morse och då hade barnen redanvarit uppe sedan sex ungefär. Hade ätit frukost och satt i soffan och kollade på tv. Hjälpte Stella att göra Lemonade och sedan hoppade jag in i duschen. Stella gick över till grannen och lekte och jag och Noah byggde med lego och sedan tog vi en promenad i området och gick och köpte lite mjölk. Sen gjorde jag lite lunch åt dom och sen gick de båda två iväg till grannen och de är fortfarande där. Har Legat i soffan och läst bok sedan de gick och nu ska jag alldeles strax börja gör middag åt villdarna. Blir nog en lugn kväll. Hoppas allt är bra där hemma och att ni inte bränner er för mycket i solen ;) jag själv har börjat flaga bort brännan jag hann skaffa mig innan jag åkte hit. Illa! Men jag antar att den kommer att byggas på så småning om. Ikväll ska jag också försöka kolla flygbiljetter till Thailand i februari så att jag kan umgås lite med min familj i 10 dagar. Can't wait! Även fast jag inte varit borta en vecka ännu. :)
Puss&kram

TODAY HAS BEEN A GOOD DAY

Dagen började med frukost på ett jättemysigt uteställe med familjen. Vi satte oss utomhus så att även Kille kunde följa med. Varma kläder var det bara att sätta på sig eftersom att klockan inte var mer än kvart över nio när vi kom dit.
Fick hur mycket frukost som helst och jag blev asmätt. Är verkligen inte van vid att äta mycket frukost, men det var gott iaf. Framåt två på dagen så åkte vi allihopa till stranden en stund. Kastade lite boll, lekte med Kille och Karin och jag gick en liten promenad längst vattnet. Då var det in te så kallt ute länge så vi var barfota och kunde ta av oss tjocktröjorna. Jättehärligt var det. Jag säger som Karin sa: Det är någonting speciellt med havet. Lukten, ljuden och känslan. Helt underbart. Där kan jag verkligen tänka mig att ligga och sola i sommar.
När vi kom hem från stranden åkte jag och Karin och handlade. Jag behövde köpa lite schampo och balsam och tandkräm och sånt som jag bara tagit med mig småflaskor utav för att det skulle väga för mycket i resväskan annars. Så det är förns nu som jag använt mina pengar och det känns bra att det var på nödvändiga saker. Nu ikväll fick vi besök här hemma av några vänner till Karin och Andrew. Karin hade bakat bullar och gjort hallonpaj som jag dock inte smakade på för att jag kände mig lite ivägen när jag satt där vid matbordet med allihopa. Gick in på mitt rum ist. Tre av dem som var här var svenskar vilket var ganska skönt. Fast jag måste säga att jag har varit ganska bortskämd med svenskan än så länge. Har knappt pratat någon engelska alls. Kanske för att jag endast umgåtts med familjen iofs. Men det kommer, det kommer.
Här kommer lite bilder från stranden.




Puus&kram


THE HOUSE


Huset

Mitt rum

Mitt rum från annan vinkel

Utsikten från mitt rum som är en del av trädgården.

FORTSÄTTNING PÅ DAGEN

Jag som trodde att det skulle bli en händelselös dag men tänk så fel man kan ha. Mitt på dagen gick jag med barnen till ett litet "supermarket" för att de ville köpa lite godis. Så jag fick mig en kort promenad i området här och jag tror NÄSTAN att jag skulle hitta tillbaka dit själv. Men jag är inte säker..
Hur som helst, när vi kom hem därifrån så väntade Karin och Andrew på oss för att vi skulle åka till Andrews rugby match. Karin lämnade vi av för hon skulle på någon mat- och vinmässa tillsammans med någon kompis. Rugbyn tog väl ca tre timmar och efter det så åkte vi och köpte mat och hyrde film. Det blev sushi, vilket jag aldrig ätit förut och ja.. det var annorlunda. Till en början tyckte jag att det var helt okej men efter en liten stund blev det för mycket. Men man måste ju prova.
Filmen blev " the thoothfairy"

Här är lite bilder från rugbyn


Noah

Stella

Moi

UPDATE

Kan börja att berätta om igår när jag tog hand om barnen helt själv för.. aa nästan första gången. Hämtade barnen från skolan vid 15 och nr vi kom hem så ville barnen leka kurragörrma. Barnasinne som man har så sa man ju självklart inte nej. När vi lekt ett tag så  bestämde vi oss för att spela lite spel ist och vi spelade så länge att jag och barnen helt glömde bort att de kanske behövde ha mat. :s OPS! Vid klockan 17.30 satte jag igång att koka mackaroner och maten var nästan klar när karin kom hem vid 18 tiden. Barnen fick äta och sen gick vi in på mitt rum och lyssnade på lite musik och så spelade de spel på min mobil. Sen var de så trött att de fick hoppa i säng. Andrew kom hem med take-away till mig och karin vid 20 tiden och vi åt och kollade på tv. Sen gick jag in på  mitt rum och skypade fram till 23. efter det var det sängdags även för mig.
Just nu sitter jag i soffan efter att precis ha duschat. Imorse gick jag upp vid 7 för att följa med och kolla på när Stella spelade netball. En väldigt udda sport måste jag påstå och reglerna var väldigt luddiga, iaf för mig. Jag tror säkert att det hade varit roligt att kolla på men pga att det var så OTROLIGT kallt (tjock jacka behövdes och handskar) så önskade jag faktiskt bara att matchen skulle vara slut och att jag fick komma hem och lägga mig under täcket en stund och värma upp mig och det var precis vad jag gjorde när vi kom hem. Somnade och sov ca en timme och kände mig fortfarande inte upptinad så jag tog mig en dusch men måste säga att jag fryser fortfarande. Jag vet att det är ett väldigt tjat på hur kallt det är och ni tänker säkert: "hur kallt kan det vara egentligen? Hon är ju i Australien?" Men har man inte varit här så förstår man inte. Jag trodde verkligen inte att jag skulle behöva gå med UGG-stövlar inomhus men så är läget.
Vi får se vad som händer idag men om jag får gissa så är det säkert inte speciellt mycket...

HARD WORK

Eller, det kan jag väl inte påstå att det är. :)
Efter en natt med mer eller mindre storm så knallade jag upp ur mitt varma rum vid 07.30 tiden för att hjälpa till att göra barnen redo för skolan. Noah som hade pyjamasdag i skolan idag behövde knappt göra sig i ordning alls vilket han var otroligt lycklig över. När de var klara så tog de sina saker och sen gick jag med dom till skolan som bara ligger ett par 100 meter här hemifrån. Det visade sig att Stella glömt ett papper hemma som jag var tvungen att springa hem och hämta och sedan springa tillbaka med till skolan och lämna till henne, men som sagt så är det ju inte så långt så det gjorde inte så mycket. Och nu när klockan är 09.30 här nere i down under så sitter jag och äter frukost i köket med Kille och Flicka som sällskap. Kille är hunden och Flicka är katten :) När jag ätit upp så ska jag gå och lägga mig i sängen igen hade jag tänkt, lura lite och kanske börja på en av mina böcker. Ska bli riktigt skönt eftersom att jag håller på att frysa ihjäl här i köket med betonggolv och endast ett litet värmeelement. Barnen ska hämtas igen vid klockan tre så tills dess ska jag softa här hemma helt själv. Ska bli riktigt skönt faktiskt då jag fortfarande känner mig lite trött sedan den långa resan och tidsomställningen. Ha det bra! PUSS

FIRST LOOK AROUND

Sov i ca 15 timmar inatt, vilket var ganska välbehövligt. Andrew som var ledig idag tog mig in till Fremantle för att hanvar tvungen att köpa en pyjamas till Noah som ska ha pyjamasparty i skolan imorgon. Sen tog vi en sväng så att jag fick se stranden och flolden. När vi kom hem igen tog vi en promenad med hunden i närområdet så att jag någon gång ska lära mig att hitta här omkring. Sedan hämtade vi Stella och Noah från skolan och åkte till Stellas simträning. Hon tränade ute vilket gjorde att det blev riktigt kallt att sitta och kolla på. Som tur var så sa Andrew till mig att ta med mig en jacka. Det är riktigt kallt överallt faktiskt. Mest om fötterna, inomhus alltså. Går med tjocka sockor medans barnen springer barfota.. skumt :) När vi kom hem från simträningen var det dags för Andrew att åka och träna så då fick jag laga mat till barnen och se till att de var klara för sängen när karin kom hem från jobbet.
Ett jättetråkigt inlägg, jag vet men nu vet ni iaf vad jag har haft för mig idag.
Puss&kram


RSS 2.0